Nieuws, informatie en stories voor het succesvol starten of laten groeien van uw onderneming in Zoetermeer.

 • Ter Zake Het Ondernemershuis verhuist naar Stadhuisplein 22

  Vanaf 8 januari 2024 heet Ter Zake Het Ondernemershuis u als starter, startup of ondernemer in de regio Zoetermeer van harte welkom op het nieuwe tijdelijke adres aan het Stadhuisplein 22, de voormalige locatie van museum De Voorde naast het Stadhuis Zoetermeer. Lees verder voor onze dienstverlening.

  Ter Zake verhuist
 • Zet Zoetermeerse werkgevers met een inclusieve werkomgeving in de spotlicht!

  Kent u of bent u een Zoetermeerse werkgever die een toegankelijke werkplek heeft voor werknemers met een (fysieke) beperking? In de Week van de Toegankelijkheid van 7 t/m 12 oktober maakt Zoetermeer een portret van werkgevers in de stad met een toegankelijke werkplek om andere bedrijven te inspireren.

  toegankelijkheid
 • Veiligheid bij werken op afstand - ook voor ZZP'ers!

  Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie veilig is, ongeacht waar je team zich bevindt! In deze tijd, waarin steeds meer bedrijven kiezen voor een mix van op kantoor en thuiswerken of volledig vanuit huis werken, is het van cruciaal belang om de veiligheid van bedrijfsinformatie te handhaven.

 • Is jouw website of webshop al toegankelijk?

  Er komen steeds meer regels die tot doel hebben om websites, webshops en apps toegankelijker te maken. Zo geldt vanaf juni 2025 de European Accessibility Act: een Europese richtlijn die vereist dat je online product of dienst toegankelijk is voor íedereen, dus ook mensen met een handicap.

  vrouw liggend op de sofa browsend op de telefoon
 • Ondernemersorganisaties lanceren website voor stagebedrijven

  De mbo-studenten van nu zijn de vakmensen van morgen, essentieel voor zowel het bedrijfsleven als de samenleving. Het is belangrijk dat zij kunnen rekenen op een fijne eerste kennismaking met de arbeidsmarkt. Daarom doen VNO-NCW en MKB-Nederland mee aan het Stagepact en is de website "Check je stageplek, Het informatiepunt voor werkgevers!" gelanceerd.

  stage
 • Belangrijke data voor ondernemers

  Als je een bedrijft runt, is je agenda al snel vol. En dan moet je ook nog eens letten op 'verplichte' momenten. Bijvoorbeeld wanneer je de aangifte btw moet indienen, tot wanneer je een regeling kunt aanvragen. Deze ondernemerskalender met belangrijke data helpt je daarbij.

  belangrijke data
 • "We zijn een makelaar tussen ondernemers en onderwijs"

  Een makelaar, niet in huizen maar in skills. Dat is de MKB Digiwerkplaats in de regio Haaglanden. Een samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Een makelaar die verbindt en uw bedrijf een mooie kick-start kan geven.

 • De MKB’ter Challenge is live!

  Heeft u de oplossing voor de doorbraak in het continue leren in het MKB? Een oplossing die leidt tot het effectiever bereiken en stimuleren van MKB-werkgevers en -werknemers, zodat zij voorbereid zijn op de toekomst? Doe dan mee aan de MKB'ter Challenge en geef met de Economic Board Zuid-Holland, Provincie Zuid-Holland en Rabobank een boost aan het MKB van Zuid-Holland.

 • Patricia Tjepkema van 't Dierenparadijs ontvangt Zoetermeerse Zakenvrouw van 2023 Award

  Op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, werd in het Stadstheater Zoetermeer de Zoetermeerse Zakenvrouw van het Jaar 2023 Award uitgereikt aan Patricia Tjepkema, eigenaresse van 't Dierenparadijs in de Dorpsstraat Zoetermeer.

 • Studenten helpen ondernemers bij digitaliseringsslag in het MKB

  De MKB Digiwerkplaats koppelt ondernemers met een digitaliseringsvraag en -behoefte aan studenten uit het mbo en hbo. Het gevolg: frisse ideeën voor ondernemers om de mogelijkheden van online sales en marketing, data en automatisering te kunnen inzetten.

 • Landelijke Dag van de ZZP'er

  ZZP Nederland organiseert op zaterdag 13 april 2024 in Nijkerk de Dag van de ZZP’er. Tijdens deze dag vieren we het ondernemerschap en is er volop gelegenheid om kennis op te doen en je netwerk uit te breiden. Op de Dag van de ZZP’er zullen meerdere keynotes en zzp-talks plaatsvinden van interessante sprekers zoals Mark Tuitert en Martin van Kranenburg. Ook is er een informatieplein waar onder andere de Belastingdienst en Qredits aanwezig zijn.

 • Zoetermeerse werkgevers werken mee aan "Vindplaats verborgen schulden".

  Bent u een Zoetermeerse werkgever die graag meer wil weten over het helpen en begeleiden van medewerkers met geldzorgen of wilt u meedoen aan het project "Vindplaats verborgen schulden"? Lees dan verder ...

 • Nieuwe wetten en regels voor ondernemers vanaf 2024

  Ondernemers hebben vanaf 1 januari 2024 te maken met nieuwe wetten, wetswijzigingen en regels. Zo is er een wettelijk minimumloon per uur, zijn plastic bestek en wegwerpservies verboden in de horeca en is de nieuwe Omgevingswet ingegaan.

 • DENNIS, uw online hulp bij financiële regelingen voor bemiddeling van werkzoekenden

  Dennis is hét digitale platform voor adviseurs van arbeidsmarktregio’s die samen met (potentiële) werkgevers werken aan bemiddeling van werkzoekenden. Adviseurs en werkgevers kunnen in Dennis op een snelle en eenvoudige manier instrumenten en leerwerktrajecten bekijken en delen.

  Dennis, werkgevenrsinstrumentengids
 • Omgevingswet: dit verandert voor je bedrijf

  Wil je bijvoorbeeld een bedrijfspand bouwen of milieuvergunning aanvragen, dan krijg je vanaf 2024 te maken met de Omgevingswet. Vergunningen regel je voortaan bij het nieuwe Omgevingsloket.