Op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, werd in het Stadstheater Zoetermeer de Zoetermeerse Zakenvrouw van het Jaar 2023 Award uitgereikt aan Patricia Tjepkema, eigenaresse van 't Dierenparadijs. Uit een selectie van tien genomineerde vrouwelijke ondernemers, voorgedragen door het publiek, werd Patricia Tjepkema gekozen vanwege haar ondernemerschap, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid.

Patricia Tjepkema heeft haar dierenspeciaalzaak uitgebreid met diverse diensten en evenementen, zoals een trimsalon, een hondenmassagesalon en een dierenarts die regelmatig vaccinaties verzorgt. Ook organiseert zij activiteiten zoals een high tea voor baasjes met hun huisdieren en de jaarlijkse Teckeldag, waarmee zij Zoetermeer op de kaart zet. Haar betrokkenheid bij initiatieven zoals Zoetermeer On Stage (Het beroepenfeest voor VMBO-ers) en de dierenvoedselbank tonen haar inzet voor de lokale gemeenschap.

Tijdens de uitreiking prees wethouder Ingeborg Ter Laak Patricia Tjepkema als een rolmodel voor iedere ondernemer. Patricia reageerde verheugd: "Ik ben erg blij met deze benoeming en het vertrouwen dat iedereen in mij, mijn team en onze winkel heeft getoond."

Patricia Munster, voorzitter van Stichting Zoetermeerse Zakenvrouwen, benadrukte de inspirerende en verbindende avond: "We hebben vrouwelijke ondernemers goed zichtbaar kunnen maken op en rond Internationale Vrouwendag." De verhalen van alle genomineerden zijn terug te luisteren op het YouTube-kanaal van Zoetermeerse Zakenvrouwen onder de naam 'City Shapers'.

De avond werd mede mogelijk gemaakt door partners zoals Gemeente Zoetermeer, Bibliotheek Zoetermeer, Theater Hart en Wijck Zoetermeer, evenals dank aan alle genomineerden, Ter Zake Het Ondernemershuis, en dankzij de vrijwillige inzet van Sarina Jes-Hendriks van Jes He, Irene van Wijk van Autobedrijf G. Van Wijk, Saskia van Oase Support en Patricia Munster van Patricia Reports voor hun bijdragen.