Bent u ondernemer en vraagt u zich af hoe u verder kunt met uw bedrijf? Wilt u uw bedrijf toekomstbestendig maken of een switch maken naar werk in loondienst? Heeft u schulden opgebouwd, die u zelf niet kunt oplossen? Als u nadenkt over een nieuwe toekomst, staat u er niet alleen voor. U kunt hulp krijgen om u voor te bereiden op nieuwe mogelijkheden.

Versterk uw onderneming

 • Uw eigen ondernemerscoach

  Handig, een eigen ondernemerscoach! De coach helpt u bij ondernemersvragen, wijst u de weg binnen de gemeente Zoetermeer en kan u in contact brengen met (netwerk) organisaties voor ondernemers, gespecialiseerde dienstverleners en bedrijven.

 • Ondernemen in zwaar weer

  Gaat u met uw bedrijf door een zware tijd? Wat kunt u doen: doorgaan en kansen pakken, geldzaken op orde brengen of toch verantwoord stoppen? De gemeente Zoetermeer laat u weten aan u te denken en er voor u te zijn.

 • Sterker verder met het Mobiliteitsteam

  Ben je zelfstandig ondernemer en ben je geraakt door veranderingen in de markt? Het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT ZHC) helpt ondernemers met onder andere kosteloze (om) scholing en begeleiding.

 • Ondernemers klankbord

  Stichting Ondernemersklankbord biedt vrijwel kosteloos professioneel advies en begeleiding aan ondernemers in Nederland. Ze koppelen ervaren mentoren aan ondernemers om te helpen bij uiteenlopende zakelijke uitdagingen, zoals groei, herstructurering, en financiële planning. Dit initiatief ondersteunt het succes en de duurzaamheid van lokale MKB bedrijven.

Financiële hulp

Kansen op de arbeidsmarkt

 • Leerwerkloket - Aan de slag met je loopbaan

  Hoe maak je een goede keuze in jouw loopbaan? Wat is jouw volgende stap? Door gerichte advisering op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, opleidingen, zoekmethodes, persoonlijke tips en tricks ondersteunt het Leerwerkloket jouw grip op je persoonlijke ontwikkeling.

  leerwerkloket
 • RMT ZHC - naar een (part-time) baan in loondienst

  Krijg met coaching of een cursus jouw bedrijf weer op de rails. Ook een nieuwe baan, loopbaanadvies of om- en bijscholing in het Mbo of een match met een werkgever is een optie, voor meer financiële zekerheid op korte termijn.

  rmt zhc
 • NL leert door

  NL leert door is een landelijk initiatief. U kunt gebruikmaken van persoonlijk ontwikkeladvies en/of online scholing volgen. Door uzelf te ontwikkelen, blijft u wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. Ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen via Nederland Leert Door gebruik maken van gratis scholing.
  >> De regeling is gesloten <<